Mina bästa tips för en hälsosam och strålande hud

Som ni säkert vet har jag ju ett stort intresse för hudvård. Jag tycker det är viktigt att man använder sig av välbeprövade metoder för hudvård och att man inte slösar bort en hiskelig massa pengar på hudvård som antagligen inte gör det som den utlovar. Ett exempel på det är ju kollagentillskotten som utlovar hud som blir föryngrad och får mindre rynkor. Istället har forskning visat att kollagentillskottet inte kan tas upp av kroppen och huden.

Mina bästa tips för en hälsosam och strålande hudSedan jag började fokusera på att tillföra både min kropp och hud hälsosamma produkter och råvaror har jag fått en klarare hud som fått bättre lyster. Allt detta till en billigare peng. Jag tänkte därför ge er mina tips på hur man får en vacker hud här på bloggen. Självklart måste du kanske anpassa den efter just dig och din hud, men kanske får du några riktigt bra tips att utgå ifrån!

Fokus på rätt kost

Jag började att läsa på om vilken mat som är bra för att få huden att bli ren och få ett vackert glow. Framförallt är det bra att satsa på mycket C-vitamin som är en stark antioxidant, och vitamin C kan också hjälpa till så att huden läker bättre, särskilt om du har exempelvis acne eller finnar som brukar orsaka ärr. Du hittar C-vitamin i broccoli, svartvinbär, sötpotatis, blåbär och kiwi.

Det är också viktigt att få i sig aminosyror eftersom dessa hjälper huden att bibehålla fukt och ger huden motståndskraft mot skador som kan ge rynkor och pigmentering. Du hittar aminosyrorna i proteinrik mat så som soja, bönor, ägg, fet fisk, nötter, rött kött. Just blomkål och broccoli är särskild bra vegetariska alternativ. Många proteiner måste vi få i oss via maten, eftersom kroppen sedan själv tillverkar aminosyrorna. Bara ett fåtal kan tas upp genom hudvård.

Du har säkert hört att det är viktigt att dricka tillräckligt med vatten – och inte för att vara tjatig men det är sant! Eftersom jag dricker en hel del kaffe, som är uttorkande, var jag antagligen lite uttorkande innan jag började tänka på mitt vätskeintag. Jag har också fokuserat på att koppla av mer. Allt som allt är min hud mycket fräschare och ser yngre ut sedan jag började tänka aktivt på vad jag faktiskt äter.