Hudvård för dig över 25

Hudvård måste, som så många andra saker här i livet, anpassas efter varje enskild individ för att var riktigt effektiv. Din hud är inte lik någon annans och därför måste din hudvårdsrutin också vara unik. Det finns dock vissa grundregler du kan rätta dig efter för att få ett första hum om hur du bör sköta din kropps största organ, och vad huden behöver för att må bra och hålla sig frisk.

Det finns egentligen bara två fasta regler du bör rätta dig efter. Först och främst gäller det att identifiera vilken hudtyp du har. Är du väldigt torr i ansiktet, eller kämpar du mot en oljig och blank hy? Kanske är du någonstans mittemellan och har så kallad blandhy eller normal hy. Nästa regel gäller din ålder. Huden behöver olika saker under olika stadier i livet, så anpassa din hudvård efter åldern.

Hudvård för dig över 25

Det är aldrig för tidigt att börja ta hand om sin hud

Många yngre människor är tyvärr ofta under missuppfattningen att de inte behöver ta hand om sin hud på något speciellt sätt. Under tonår och tidiga 20-årsåldern är det till och med vanligt att många enbart tvättar sitt ansikte med tvål och vatten för att sedan smörja in sig med vanlig kroppslotion eller liknande. Detta är dock ingen bra idé. Faktum är att du aldrig är för ung för att vårda din hy!

När du kommit upp över 25 finns det vissa generella saker du bör tänka på när det gäller din hudvård. Precis som i alla åldrar ska du vara mycket noggrann med rengöringen av ansiktet och använda produkter som är lämpliga för ditt åldersspann. I den här åldern är det också viktigt att tillföra huden mycket fukt, då yttorrhet är vanligt förekommande. Lätta krämer som ger rikligt med fukt är vägen framåt.

Det är också dags att börja motarbeta de där första, mycket fina rynkorna och ge huden extra skydd. Antioxidanter och solskydd är ledorden, de skyddar mot stark sol, föroreningar och stress. En riktigt lugnande nattkräm som stimulerar cellförnyelse gör under för din hud. Investera också i en bra ögonkräm och använd gärna ett serum under din fuktighetskräm. Allt detta minskar och förebygger de första ålderstecknen som brukar dyka upp runt 25-30.