Emma S och Löwengrip

Båda dessa märken är grundade av svenska kvinnor, före detta supermodellen Emma Wiklund och bloggerskan Isabella Löwengrip. Emma S är ett märke som kvinnor i medelåldern har fattat tycke på grund av anti age-serien, men det finns även produkter mot rodnad och acne. En fuktgivande ansiktskräm är Moisturising Day Cream som kostar runt 250 kronor och innehåller antioxidanter och vitamin E. Användare älskar denna dagcreme och den gör huden väldigt återfuktad och ger ett ”glow”.

Emma S och LöwengripLöwengrip har en något yngre målgrupp men relativt höga priser vilket motiveras av att det är svenskproducerat. Detta bör naturligtvis lyftas fram som en stor bonus. Prisnivån är något högre när det gäller Löwengrips Advanced Skincare, vilken fokuserar på cellförnyelse och att ta hand om åldrande hud, ge glow och hög återfuktning. Många av produkterna har en prislapp över 450 kronor, men samtidigt är produkterna i Advanced Skincare populära och räcker länge.

Andra svenska skönhetsmärken

Maria Åkerbergs populära hudvårdsprodukter har vunnit många priser inom kategorin ekologisk skönhet. Många av produkterna är dessutom veganska och det är verkligen en fördel då efterfrågan på vegansk skönhet växer. Maria Åkerbergs Face Lotion More är en fuktkräm som passar bra för 35-åringar och äldre. Den innehåller rödklöver, eteriska oljor och rosor som ska verka mot ålderstecken och återfukta på djupet. Maria Åkerberg var tidig med ekologisk hudvård och är stor inom området på svenska skönhetsmarknaden.

Ett annat ekologiskt skönhetsmärke är Björk & Berries som är inom kategorin ekologiska lyxmärken. De har en patenterad björkformula som utgör en stor del av framgången med produkterna. En av mina favoritprodukt är deras Face Vitalizing Peeling som kommer i en gel och fungerar som en rengöring samtidigt som den peelar huden skonsamt. Det är en härlig produkt som passar alla typer av hud och kan användas dagligen. Jag älskar den verkligen!

Ett nyare märke på svenska skönhetsscenen är skapat av den kända programledaren och klädskaparen Rebecca Stella. Hon har många följare i sociala medier och har valt att skapa en serie skönhetsprodukter med hög användbarhet. Hydrating Serum och Facial oil är två av hennes storsäljande produkter som fungerar förvånansvärt bra och ger huden riktig Hollywood-lyster, precis som Rebecca Stella själv utstrålar. Produkterna ligger runt 500 kronor och är aningen dyra jämfört med konkurrenterna.